Mücevherlerinizi Kombinlerken Metalleri Karıştırmanın 4 Farklı Yolu

Mücevherlerinizi Kombinlerken Metalleri Karıştırmanın 4 Farklı Yolu

Bize sorarsanız, mücevherleri en iyi kullanmanın yolu onları karıştırmaktan geçer. Burada en önemli soru hangi metalleri karıştırmalıyım?

Diyelim ki siz gümüş tonları kullanma eğilimindesiniz, çok kolay, bu durumda en iyi yol kombininize önce rose gold eklemektir.

Çünkü gümüş tonları soğuk tenlere yakışır, rose rengi ise nötrdür. Dolayısı ile rose tonlar teninizle ve gümüşle savaşmadan, küçük bir renk dokunuşu desteği verir. Aynı durum sıcak alt tonlar için de geçerlidir.

Alt Tonlar ve Orantılarla Oynamak

14 ve 18 ayar hangisi olursa olsun altın takınıza rose gold rengi eklerseniz daha da ışıldamasını sağlarsınız. Herkes metal renginin (beyaz altın) yanına rose altın katabilir.

Fakat bunun kusursuz çalışması ve hoş bir kontrast vermesi için birbirine çok yakın kullanılmalıdır. Örneğin; iki tane yüzük (beyaz ve rose) aynı elde kullanılmalı veya boynunuza farklı renkte iki metal takmalısınız.

Bu sayede renkler birbirini vurgulayacaktır. Eğer bir gümüş yüzük elinizde bir rose gold küpe kulağınızda ise birbirinden çok uzakta olduğu için istediğiniz etkiyi elde edemezsiniz.

Tonlarda Dikkat Etmeniz Gerekenler

İki numaralı husus, metalleri hangi oranlarla (büyüklükte) kullanmalısınız? Eğer iki büyük yüzüğüm olsaydı, biri gümüş biri rose, bu gereğinden fazla olurdu çünkü aynı oranlarda takıyorsunuz

Oranlar tabiki sizin kişisel tarzınıza ve zevklerinize bağlıdır. Ama aynı zamanda takılarınızın genel olarak ne kadar dikkat çekmesini istediğinize bağlıdır. Bu mücevherler kıyafetinizi destekliyor mu; yoksa en önemli parçası mı?

Üç numara mücevherleriniz kıyafetlerinizle uyum içinde mi yoksa kontrast mı oluşturuyor? Soğuk tonlu iseniz, giydiğiniz giysilerin renkleri bu noktada devreye giriyor, ve örneğin lacivert tonlarında bir üst giydi iseniz gümüş tonları ile görünümünüzü tamamlamanız gerekir.

Eğer sıcak tonlardaysanız ise rose gold ile total kombininizi tamamlayabilirsiniz. Bütün bunlara ek olarak eğer alt tonunuz nötr ise bu tür kuralları çiğnemek çok kolay. Çünkü nötr olduğunuzda herhangi bir rengi giyebilirsiniz. Beyaz, rose veya sarı hiç farketmez.

Şanslısınız 🙂

Dördüncü ipucu ise mücevherlerle beraber kullandığınız aksesuarlardır; eşleştirmek veya zıtlık oluşturmak size bağlı. Diyelim ki kıyafetinizin temel parçası zincirli kırmızı bir çanta, aksesuarlarla eşleştirmek istersem gümüş renkte zincir kolye ile kullanabilirim.

Kontrast eklemek istersem ve takılarımın daha görünür olmasını talep edersem direk rose golda yönelmeliyim. Eğer çanta aksesuarı sarı renkte ise, takı olarak üç rengi de tereddütsüz tercih edebilirim.

Bloga dön